måndag 29 augusti 2016

Rövig - Dragör


Vi fick sova gott i Rövig och var på benen igen ganska tidigt. Vi var lite mentalt tillplatade sen gårdagens segling och vi ville båda ut igen. Prognosen var Syd eller Sydväst 8-13m/s och tanken var att vi skulle ha bra slör/läns upp till Dragör oavsett vilken riktning vinden behagade ta. Samtidigt ville vi inte ha för mycket vind.. lagom är bäst. Vi gav oss av på kurs norrut i en vind som var 7 m/s och sydlig. Vi kom upp till Stevns klint och fyren som står längst ut. Vinden tjurade lite med att växla i styrka. För bra fart skulle vi behöva gå mot Hundige och det är för stor avvikelse på kursen. Vi gippade storen och kämpade men farten förblev för mesig på 3,5-4 knop men sen kom en vind by och vi låg plötsligt på 5,5 knop. Så här höll det på länge. 11.20 uppdateras prognosen till 3-8m/s. Vi fick mestadels 2-3 och en oerhört dryg och seg segling som avslutades med motorgång den sista biten då jag höll på att tappa förståndet.

Vi förtöjde i Dragör vid 14.00. Proppat som vanligt i den gamle havn så vi gick ner till den andra och fick en plats som vi brukar nyttja då vi ligger i Dragör. Här gött att sitta och titta ut i sundet. Senare kom det dock regn..


Fyren på Stevns Klint.

 Man ser en del roliga ekipage när man är ute. Denna kolos som hanteras av två bogserbåtar kom glidande i Drogden rännan.


Alltid i Dragör - Krabbfiske bryggan - ligger bredvid restauranger så det funkar som en barnvakt kan man säga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar