lördag 6 augusti 2016

Midsommar i VikhögMidsommarfirandet i Vikhög har vi hört talas om i några år via bekanta. I år gav vi oss fan på att vara där så jag seglade upp båten på Torsdag eftermiddag i en fin sydostlig vind som gav bra tryck med 7.5 knop rakt på hamnen. I hamnen mottogs jag av ordföranden som visade en lämplig plats att ligga på. Vi fick en kanonplats vid kajen precis bredvid klubbhuset och festligheternas epicentrum. I avvaktan på att Catrine skulle anlända med barnen via bil till hamnen drack jag en öl med en kamrat. Båtar trillade in och hamnen fylldes på mer och mer.

 Principerna för att härbärgera alla båtar var att "stappla" dem bredvid varandar och på så vis fylla upp hela hamnbassängen. På bilden ligger vi längst in och utanpå oss 4st båtar. Lite svettigt om fendrarna skulle hålla men det var inga problem och hade något skett så hade det funnits många som kunde hjälpa till. Vikhögs hamn kör ett fullt program med aktiviter för barnen, orkester på kvällen med tillhörande dans osv. Oerhört trevligt och avslappnat. Många av mina seglingsbekanta från Lomma har varit här i flera år. Vädret var på gott humör och alla kunde bada.


 Angående vädret så var dagarna väldigt varma och sköna vilket gjorde så klart firandet ännu bättre. På torsdagskvällen kom dock årets åskurladdning som gick rakt över sydskåne och levererade runt 6000 nedslag. Även på midsommarafton kom det en rejäl front som svepte förbi vid midnatt och kylde av festandet lite grann. Vi stannde även midssomardagen som fortsatte i firandets anda med god mat och dryck. Vid det här laget hade ungarna träffat kompisar så att vi hade väl en tio ungar ombord vid något tillfälle och föräldrar som kom och frågade om deras barn var på vår båt. Det slutade med at föräldrarna blev sittande hos oss i vår sittbrunn med något gott att dricka som vi bjöd på så klart. Fest och gemenskap när det är som bäst! Även denna kväll kom det en mindre front rätt sent så vi rundade av vid 24 tiden. Hörde dock att en delegation hade stuckit iväg och badat. Söndagen kom och det var dags att gå hem. Rätt sliten som man var så blev det motor hem till Lagunen. En riktig kanonhelg och äntligen har vi hittat en midsommartradition vi kan bygga på i sundet.  


 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar