söndag 14 augusti 2016

Marstal - Rudköbing


Vi lämnade Marstal runt lunchtid och tänkte endast gå 8nm upp till Rudköbing. Grävd ränna större delen och inte mycket vind så motormarsch blev det. Mycket båtar i omlopp i dessa vatten. Vi gick rakt in i hamn för bunkring av diesel. Fanns en del gröna platser såg vi på väg in. Plötsligt väller det in tyska båtar och vi blir oroliga att bli utan plats att ligga på i hamnen. . Jag sa åt Catrine att springa iväg och ställa sig vid en grön plats.   Hon undrade hur hon skulle hindra någon från att lägga till. "Skylta om den till röd sa jag" och så gjorde hon


Min dotter Ella fick hjälpa till med utläggning och även tilläggningen som blev lite knepig då jag saknade någon som fångade upp förskeppet. Vi fick hjälp av danska båtgrannar så allt ordnade upp sig. Fortfarande cirkulerade mycket båtar i jakt på plats i hamnen. Allt är tillåtet i krig och kärlek har någon sagt.

Vi utforskade byn. Det var rätt långt att gå till centrumgatan och affärer.Vi åt goda smörrebröd till lunch och slappade med varsin öl. Vädret var på utmärkt humör hela dagen och det blev ett skönt svalkande bad under eftermiddagen. Barnens vattenvana har markant ökat. Valter fegar inte en sekund från att hoppa i. Även dagar då bad är det sista man tänker på så hoppar han i. Det är bra. Jag vill att de ska känna sig trygga med vatten och i sina flytvästar. Man vet aldrig när man trillar i plurret.  Vi hade 1,5 vecka kvar så vi bestämde oss för att ta en liggedag i denna hamn.  När vi var i Tyskland så sa alla Godmorgon, Godmiddag och go kväll på bryggan. I Rudköbing säger man ingenting och just detta gjorde att det kändes verkligen som en småstad vi var i. 2003 hade staden 4700 invånare och det är ungefär detsama som citykärnan Trossö har i min gamla hemstad Karlskrona och där härskar ju jantelagen över allt annat så möjligen liknande i Rudköbing. Langelandsfestivalen har dock sitt epicentrum en bit utanför staden. En av Danmarks största festivaler. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar