söndag 7 augusti 2016

Rödvig - Klintholm

Planen för dag 2 var att ta oss runt Mön och förtöja i hamnen Klintholm där vi aldrig tidigare varit så det skulle bli extra kul. Vädret var bra med sol och växlande molnighet. Vinden var västlig men varierenade i styrka. Under hela benet pendlade vinden mellan 4-8 m/s. Vi fick en bra sträckbog som var behaglig men det var dock rätt kyligt i sittbrunnen då solen hamnade i skugga bakom storseglet givet vår kurs. Vi hade sällskap av många båtar som också gick söderut.


 
Möns klint
Möns klint är omtalad för de vita kalkstensklipporna och den högsta höjden ska vara 140 meter. Väldigt roligt att kunna se detta ifrån havet. Vi kom in närmare och närmare land och vi hade en 300 meter när vi låg som närmast. Givet höjden på klipporna så fick vi ju svaga vindar då vi hamnade i lä. Vi antog dock att vinden skulle öka efter rundning av udden men också att vi skulle få den rakt i ansiktet. Vi rev segel och mycket riktigt så fick vi 8m/s västlig vind rakt i ansiktet. Ganska kraftig sjö byggdes av denna vind och vi stampade rejält med förskeppet under de 3 sista sjömilen in i hamn.

De berömda vita Kalkstensklipporna på Möns klint


Vi kom in i Klintholms hamn runt 15-tiden och vi kunde direkt lägga oss långsides på en mycket bra plats med nära till allt. Hamnen är den enda på hela östra sidan av Danmark nedanför Rödvig och det kom in båtar hela tiden. Hamnen är väldigt fin och mycket välskött. På kvällen var hamnen mer än full belagd. Hela hamnen är bebyggd med lägenheter och uppe i det lilla centrumet fanns 4-5 restauranger. Vi gick till en italiensk för vi ville ha pizza. De hade ca 8 bord och vi fick ett. Det visade sig vara tur för allt annat var reserverat och under vår middag så vi hur ägarna fick be minst 15 kunder att gå utan att kunna servera dem pga platsbrist. Fantastisk god mt var det som kom in. Rekommenderas varmt! http://www.restaurantportofino.dk/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar