lördag 14 juli 2018

Atlanten Dygn 18

Vi ligger i höjd med Rochelle nu kl 1730 den 14:e Maj. Idag morse hade vi seglat totalt 3128 NM och ca 700 NM från Azorerna. Vi har bra fart överlag men inte rikktigt det tryck vi hade på andra benet. Morgonen började med frukost, stekt ägg och varm macka med ost och skinka. Dagen började också med blå himmel och sol.
På vår vakt 09.00-12.00 satte vi Gennaker på 320 kvm. Ett gigantiskt segel! Att segla detta segel krävde verkligen koncentration då vi skulle ha max vindvinkel 90 - 100 grader. Värmen tilltog och alla anpassade klädsel. Det blev en timmes solande denna dag på däck. Det var ett tag sen man kunde sola pga. molnighet så skönt.

Vi gick av vid 12.00 så vårt vaktlag åtog sig göra lunchen som bestod av marinerad lax med linser samt en god sås. Efter maten blev det vila. För egen del känner jag en seghet i kroppen som kommer av att inte ha fått ordentlig djupsömn på flera dygn. Lyckades dock få en skön timmes sömn efter maten. Vårt kvällspass 18.00-21.00 visade sig bli hyfsat varmt och mörkret infann sig inte förräns vi gick av.  Kursen har varit norrut idag mestadels med västliga vindar och vi inväntar ett vindvrid till Nord på 20 knop då vi kommer gira Österut upp mot Englands östkust. Det snackas om ett pitstop någonstans på Englands sydkust, om vindarna medger vill säga. Efter kvällspasset kojade jag direkt och fick 5 goda timmars sömn. Det kändes helt annorlunda i kroppen när jag gick upp 02.30 för nästa vakt. Vårt nattpass 03.00-06.00 var hyfsat lugn med halvvind på 5-7 m/s från Väst. Samma typ av vind vi haft senaste dagarna och i längden rätt så enformig körning då man får passa på vågor som skjuter en ur kurs hela tiden och den svaga vinden ger ingen större kursstabilitet heller. Macka med Te värmde gott i natten och det ljusnade ganska snabbt samt var hyfsat varm natt. Vi gick av 06.00 och lade oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar