tisdag 3 juli 2018

Avfärd ifrån Horta, Portugal (10 Maj)

Den 10:e Maj var det och dags att lämna Horta. Det blev en mindre repris ifrån Guadeloupe med 3 lag som handlade och ett lag som tog emot vid båten. Denna gång gick det på ca 3 timmar så det var betydligt mindre bunkring än sist men så klart lika viktig. Avgångstid var satt till 15:00 lokal tid så vi behövde inte stressa med något då bunkringen var klar redan vid lunch. Det blev en tur till Peters för långlunch och softa helt enkelt med en öl tillsammans med andra vaktlag i besättningen.

Jag kom ner till båten 14.50 och fick veta att vi fått sällskap på styrbords sida av en Vancouver 27. Det var en Engelsman som seglat själv. Båten såg ut som en liten tenderbåt där den låg och än mer förvånande eller imponerande var att den kom ifrån Guadeloupe. Resan hade tagit 29!! dygn. Främst för att han inte hade så mycket vind enligt Skepparn. Tänk dig en månad på Atlanten. Det är låååång tid som du kan fundera på mycket i livet kan jag lova. Han fick en plats anvisad i hamnen och vill ha hjälp att ta emot båtens för. Som han sa: "I have not sailed this far to fuck it up now". Så klart vi hjälpte honom men allt detta gjorde att vi kastade loss runt 15.30.

Så då stävade vi ut ifrån Horta Portugal för motor till en början. Vinden var enligt prognos att förväntas ifrån Nordväst men kom snarare ifrån Nordost så vi avvaktade lite med segelsättning tills vi var fria från öarna som vi tänkte påverkade men efter ett patr sjömil så satte vi segel. Lite smått regnstänk kom i samband med moln som gick över öarna
samt rätt bra med vind på 20 knop.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar