tisdag 17 juli 2018

Ankomst Göteborg, Långedrag

Så passerar vi ikoniska Vinga fyr. En fantastisk resa är snart till ända med ankomst i Göteborg, Långedrag. Rutt/data: Guadeloupe - Azorerna: 12,5 dygn ~ 2450nm. Azorerna - Danmark: 15 dygn ~ 2200nm. Totalt 4650 nm. Allt har varit kanon men det ska bli så skönt att träffa mina barn och min underbara fru Catrine som låter mig dra iväg på dessa galenskaper.

Det var motoråka hela vägen ifrån Skagen men det fanns ingen vind att segla i heller. Vi gick igenom något som kallas snobbrännan och det kunde man ju förstå varför. Vilka hus som låg endast 50m från vattnet. Vi satte ARC flagg och detta var ju främst för att båten gjort ARC. Vi hade ju gjort det "andra benet" och jag känner en stor glädje i att vara del av detta.


Vi kom in och förtöjde i Långedrag. Många var det på bryggan som väntade oss. Det blev lite att dricka och allmänt samkväm. Catrine ringde och sa att hon var på väg. De dök upp någon timme senare ochjag kunde visa barnen och henne allt på båten. Det kändes bra att kunna ge en konkret bild av vår vardag den senaste månaden. Därefter återstod bara att ge alla kvarvarande en stor kram och sen ge sig av till hotellet. Det kämdes ju så klart väldigt konstigt och som sig bör så gungade det i skalllen ordentligt. Allt kändes väldigt konstigt. Tillbaka igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar