söndag 31 maj 2015

Manöverpanel till värmare bytt

 Under det senaste året så har jag noterat att värmarens manöverpanel som har en digital display blinkat till då och då, ofta då en vindby krängt till båten då man ligger i hamn. Eftersom allt fungerat så har jag tänkt att det var eventuellt glapp i kontakterna på värmaren eller i kablaget och det har funnit på min att göra lista ett bra tag. Nu har jag tagit tag i matchen och efter några timmars mätande så stod det klart att det finns spänning överallt - till värmaren, till säkringar som dessutom var hela,  till manöverpanelen  så vad var fel då. Jag försotd inget alls men började misstänka manöverpanelen. Enl manualen så ska man ta bort manöverpanelen och brygga röd och gul kabel. Jag gjorde detta och kunde efter några sekunder höra att värmaren startade upp så det var manöverpanelen som gett upp. Bara att åka och hämta en ny hos hovleverantör Hjertmans.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar