söndag 10 maj 2015

Byte av lanterna (den hårda vägen)

Den dagen då jag justerade aktertamaparna var det högvatten. Det insåg jag inte då men väl den dagen några dagar senare kom ner och såg att utifrån detta hade aktertamparna blivit minst 10 cm längre än vad som var avsikten. Eftersom jag ligger vid piren med en fast brygga så innebär det att tamparna måste vara exakt avpassade för att båtten inte ska gå in i bryggan. Resultatet av mitt slarv blir en demolerad lanterna. Men det positiva i detta bortsett från utgiften är att den är väldigt enkel att byta då denna modell Aqua Signal 40 har ett snabbfäste baktill och lampan fästes med en sockel så det var bara själva huset som jag byte. Tog 15 minuter. Men tills nästa år har jag lärt mig att fixa tampar vid lågvatten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar