tisdag 19 maj 2015

AIS mystiken fortsätter

AIS mystiken fortsätter. Efter att ha varit synlig på Seapilots app via Ipad på Lördagen så var jag inte det alls dagen efter på Söndag. Suck, men väl synlig var jag på Vesselfinder.com noterade jag. Idag svängde jag förbi båten på väg hem från jobbet och direkt efter att AIS startat  så vart jag synlig igen på Vesselfinder. Jag har djupdykt på detta online men utan klara svar och jag fattar inte varför det är så slumpmässigt som det verkar vara, bortsett från Vesselfinder då.  Jag syns inte på Marinetraffic.com men andra båtar som ligger bredvid mig syns där och såväl på andra ställen som Seapilot appen, Vesselfinder, etc. Verkar nästan som att de har sin AISer igång 24/7. Läser man Marinetraffics FAQ så tolkar jag det som att det ska vara mer eller mindre realtidsuppdatering även där .. Vi får väl se vad tiden utvisar. Har även försökt leta på info om vart Sjöfartsverkets AIS mottagare sitter men utan framgång. Då hade man kunnat göra en rimlighetsbedömning på avstånd/höjd osv gentemot höjd på min VHF antenn. To be continued ...............

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar