torsdag 28 maj 2015

Lagunen Kappsegling 2015-05-27

Knappt hunnit kallna från Fyrtornsrundan så var det dags igen. Kappsegling i Lagunen. Medelvindar på 9-11 m/s från väst. Ovanligt krabb och gropig sjö för att vara i sundet.  Vi gick ut 2h innan racet för att öva handgrepp, lagspel och kommunikation. Vi fick sätta rev 2 på storseglet och även ta in på focken. Det blåste rejält och det är inte ofta min båt stampar men idag var en sån dag.
Med allt under under kontroll så kunde vi börja öva handgrepp, winchhantering, slag, gipp och storsegeltrim i den byiga vinden. När väl racet skulle starta så väntade vi och väntade på startsignal som aldrig kom och helt plötsligt så låg fleeten på start kurs och vi 4 min därifrån. Uppenbarligen något fel med startssignalerna så vi fick finna oss i att starta sist pga detta då de andra körde på tid, vilket vi också skulle gjort.

Banan var en kryss-läns/slör och vi fick kryssa så klart upp till märket. Första benet gick bra likväl som andra benet. På 3e benet mot märket så hade seglet som sitter runt rullen i masten tagit sig ut ca 20 cm pga vi inte låst rullen (rutin,rutin,rutin) och vi fick dålig höjd mot märket samt sämre fart. Vi rundade dock som näst sista båt så lie körde vi ikapp och efter rundning så blev det en lung men rullande slör in till mållinjen. Det blev 3h hårdvindsträning denna kväll och det kändes jättebra för såväl kropp som själ. Stort tack till Kristofer som gastade, styrde och visade god fighting spirit i alla moment!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar