tisdag 6 augusti 2013

Segling till Ven

Purrning i sedvanlig ordning vid 0900. Frugan fick duscha först och därefter jag. För oss båda innebar detta att gå upp till hela hamnen ca 400 m för att duscharna på vår brygga slutat funka. När jag väl gått denna långa bit och äntligen fått igång duschen så var termostaten sönder så den stannande på 50+ grader och det gick inte  att duscha utan att skålla sig... för att lösa det hela fick jag hoppa över till den andra duschen.När jag ändå trampat upp hit så tänkte jag kolla väderprognosen i hamnkontorets allmänna utrymmen eftersom wifi inte når till vår brygga men då var dessa datorer inte påslagna. Visst man betalar inte särskilt mycket jämfört med en hotellnatt på 900-1200 men man får inte heller särskilt mycket för pengarna i hamnarna.

 Seglingen bestod i att köra med motorn då vinden förflyttade sig fån syd till sydöst under de två timmar som det tog att förflytta sig de 9 sjömilen ner till Ven. Dvs vinden förhöll sig rakt i vindögat under hela vår färd. Trist men bara att gilla läget. Ungarna sov i vanlig ordning så det var lugnt och skönt. Väl framme i Bäckviken så visade det sig att det bytt ut alla bojar mot pålar och detta underlättar förtöjningen ordentligt. Dock var det någon smart liten plastbåt båt som hade lagt sig på tvären där segelbåtar ska förtöja och blockerade en hel plats. Vi fick ta platsen nätt och jämnt bredvid men var relativt sett nära hans utombordare med vår för. Det gick så klart bra och väl förtöjda så började vi njuta av att vara här. Detta är en liten hamn men med nära till allt och mycket att göra för barnen så det kändes bra.

Efter en dryg timme kommer motorbåtsägaren och ska lägga ut med sin båt. Att han inte är sjövan kan man ju se utifrån tilläggningen. Jag råkade stå på bryggan och betraktade det hela. Han lägger i backen och av någon anledning stoppar motorn med påföljd av att han kommer dunsa in i mitt fribord med sin motor. Trots detta sitter han som en staty och gör inget alls. När det är 10 cm kvar går jag upp på min båt och knuffar bort honom med min fot och frågar om han kan köra båten? Han står som en fågelholk och frågar mig vad är det som är fel? För det första kansse du inte ska lägga till där och för det andra kan du kanske lära dig hantera din båt sa jag till honom. Alla på båten (det var två familjer stod och tittade på mig). Då han fått igång motorn ger han gas framåt och dunsar nätt och jämnt i båten som ligger på andra sidan med sin för men genom en kraftig gir lyckas han undvika detta. Akterpålen som denna båt är förtöjd i håller han på dock att dundra rakt in i och får panikgira. Väl därifrån så kom han ut i hamnen i en helt överlastad båt där fören stod på näsan i vattnet vilket indikerar att båten är överlastad och inte sjösäker. En riktig tönt i mina ögon.

På kvällen njöt vi i sittbrunn och badade i härliga vågor i vad som måste varit 20 -gradigt vatten. Helt underbart väder ännu en dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar