tisdag 6 augusti 2013

Heldag på Ven

Dagen började tidigt på Ven runt 0815 denna morgon. Efter frukost så hyrde vi cyklar vilket innebar att jag fick en cykel med vagn för Valter efter mig med en barnsadel i. Ella satt på en halv cykel efter Catrine. På så vis kunde hon trampa också men inte bromsa. Vi tog oss ner mot Norreborg och dess hamn och sedan runt öns nordöstra del och så kom vi fram till Kyrkbackens hamn. Där tog vi en glass och kikade in även kyrkan som är bygd på 1200/1400 talet i olika omgångar.

Därifrån vidare till affären där vi  köpte lunch för att tillredas i båten. Pytt i panna med ägg. På hemvägen cyklade vi öns sydvästra del och framme i båten så fixade jag till käket. Det tog sin lilla tid då jag konstaterade att vi körde på den lilla brännaren och detta är inget jag noterat förut. Jag försökte få igång den stora men det gick inte då. En ny sak till actionlistan alltså.

När maten var färdig så blev det bad i ännu högre vågor än gårdagen då det ångade på med 8-10 m/s idag men i övrigt var det sol och nära 30 grader. Efter badet blev det en ny cykeltur, denna gång öns sydöstra dels och vidare upp mot huvudvägen där vi sen lämnade cyklarna. Väl vid båten så tog jag mig an att krabbfiske med barnen medans Catrine fixade kokt korv med bröd i båten. Ella fick kontakt med några andra barn som kunde fiska krabbor och när kvällen var slut så fanns det ett tiotal krabbor i hinken. Efter en fullspäckad dag så var det läggdags för barnen vid 20.00 (inte utan protester så klart ) men de somnade relativt snabbt. Därefter kunde vi njuta av ännu en skön sommarkväll i sittbrunnen i en hamn där det ligger 7 båtar. 

Valter, vår yngsta lille gast 2,5 år. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar