söndag 4 augusti 2013

3 dagar i Helsingörs Hamn

2013-08-02 Vi vaknade i sedvanlig ordning runt 0900 eller rättare sagt ungarna lät mig sova till 0900. Dagen var strålande med sol och det var ju enligt prognos också lovat så. Vi kastade loss vid 1100 och kom iväg för en svag halvvind på 2-3 knop nordvart och vi maxade nog inte mer än 3,5 knop på de två timmar vi var ödmjuka vindens nycker. När jag sa att nu får vi nog gå gå för motor så tyckte min fru att gränsen var sedan länge passerad. Då vi enligt henne försökt länge nog och jag menade på att vi seglat .. Motorn tog oss de sista nm in i till Helsingörs hamn. Konstigt nog somnade aldrig någon av ungarna på denna sträckan. Väl inne i Helsingörs hamn så visade det sig vara ett smart drag att komma in tidigt då det var huggsexa om de större platserna dvs 3,50 och över. Vi lyckades hitta en och den tog vi omgående. Dessvärre så pass långt ut i hamn att Wifi inte nådde ut och det gör en tyvär ganska handikappad. Man är van vid att alltid vara online.  Innan vi förtöjde fick vi bevittna en tillägning som gått snett och lämnat fru och son kvar ombord. Det ratades, spakades och manövererades ordentligt i sittbrunnen men dessvärre var frun inte så van vid båten och mannen stod med armar i kors på bryggan och skrek på tyska olika kommandon till henne. Det gick fint till slut som tur var. Dagen spenderades sedemera upp på Helsingörs centrum och i vår sittbrun till en underbar kväll.  

2013-08-03 Det blev en liggedag i Helsingör. Skönt väder och jag hann med att fixa lite med olika saker på båten som jag haft på göra listan då ungarna plus fru var och badade. Bla så under hemseglingen hösten 2012 sparkade jag sönder en knapp till manöverpanelen till den aktre ankarwinchen och istället för att ersätta hela panelen så testade jag först med att ersätta med en enkel knapp men då jag inte tidigare fått det att funka så trodde jag det var mer att göra. Efter lite testande så visade det sig att det endast handlade om en säkring som låg i akterkojen och när denna stod på rätt läge så var allt uppe och snurrade igen. Skönt! I övrigt bjöd dagen på tryckande värme och en tur över till Helsingborg med HH-Ferries. Väl i Helsingborg försökte vi lokalisera ett par Ecco sandaler då mina nuvarande är helt uppslitna och det är ok då jag haft dem sedan 2005. Samtliga sko butiker har reor men med påföljd att det fanns bara udda exemplar kvar att erbjudas så jag avstod. Tillbaka i Danmark så blev det middag och glass på Helsingörs torg. I hamnen var det någon slags fest med live musik som hördes gott och väl över hela hamnen. Ännu en skön kväll att bara koppla av i sittbrunnen.

2013-08-04 Vi känner oss lite rastlösa men valde att ligga en natt till så vi hinner med att fixa med saker som tvättning av kläder, mat och ölinköp, kontroll av olja, bränsle och kylvatten på motorn. Alltid nyttigt att göra små koller så slipper man kanske överraskningar. Vatten fylldes på och en allmänn uppstyrning av ordningen ombord :). Dottern fick bada med en hund som en båtgranne hade med sig och lyckan kände inga gränser. Vädret är väldigt skönt med en lagom bris och strålande sol. Vinden skulle enligt prognos vara väst men är nordväst. Blir nog en fin kväll men imorgon drar vi vidare sannolikt till Bäckviken på Ven

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar