lördag 30 juni 2018

Förberedelser inför avfärd till Azorerna (23-24 April)

Jag vaknade tidigt på måndagen och käkade återigen frukost på hotellet. Samma väder som förra dagen med moln och tryckande hetta redan på morgonen. Åter på rummet möblerade jag om i väskorna så att det momentet inte skulle behöva göras ombord. Väskorna som jag köpt för ändamålet är en en Eagle Creek 120 L samt en Musto 65 L. Bägge model Duffle som gör de enkla att stuva undan. Planen var att mönstra på from Måndag eftersom jag redan på Söndagen insåg jag att jag skulle bli knäpp att gå och dra i Le Gosier. Jag hade inga andra turistplaner förbereda heller vilket man kan tycka är konstigt men jag har helt enkelt inte hunnit, fokus har varit segling och allt som hör därtill. Klockan 11.00 äntrade jag därför båten. Vi fixade med  flertalet olika saker men i ett lungt tempo. Hettan var mer än tryckande och svetten rann väsentligt. En viktig del i att man pysslar med lite saker är att man samtidigt får möjlighet att bekanta sig med övriga deltagare i besättningen. I alla fall de som var på plats lite tidigare som jag. Gemensam middag samt några iskalla i sittbrunnen hjälper ju denna process väsentligt. Som någon sa: "En bra konversation har sällan startat över en sallad"

På tisdagen blev vi full styrka dvs totalt 14 personer närvarande. Vissa hade fått åka tidigare pga Air France strejker och vissa hade planerat så de hade haft några dagars semester innan påmönstring. Tisdagen vigdes till att inhandla mat inför första etappen till Azorerna. Detta organiserades med 3 team och 3 hyrbilar som tog hand om inköp och ett team som var vid båten och tog emot lasten vid ankomst. När vi var klara med detta efter ca 6h så hade vi skeppat in 18 fulllastade kundvagnar med mat i båten. Inköpet skedde i en Carrefour butik och det var till och med så med så att butikschefen hade frågat "inköpsteamet" om denna nivå av inköp kommer ske fler gånger framöver då han inte villa ha tomma hyllor i sin butik och följdaktligen skulle beställa hem mer mat. Vår framfart hade uppenbarligen länsat rätt myckt på hyllorna.

Tisdag eftermiddag var vi klara med handling och lastning. Enligt plan kördes en övergripande säkerhetsgenomgång av Kapten Bengt. Därefter blev det ett telsamtal hem till frun och barnen. En vanlig måndag rapporterade frun. Lite annorlunda för mig kan man säga. Tisdag kväll kom och vi hade gemensam middag på en mycket trevlig restaurang. Jag beställde deras paradrätt som kallades Plateau de Neuf som bestod av 9 saker, tänk tapas. Det var mkt gott och man var rejält mätt efteråt. Det visade sig att samtliga utom jag och en till hade seglat med Celeste tidigare på andra  sträckor i England/Europa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar