lördag 30 juni 2018

Atlanten 3:e Dygnet

Livet rullar på, även ute på Atlanten. 3:e dygnet fick vi lite lugnare vind och satte Jib 2 som försegel och slog ut alla rev i storseglet. Detta ger oss då en segelyta på 245 kvm. Vidare kunde man börja röra sig enklare ombord och även sömnmönstret kom ikapp samt så började jag känna mig "hemma".  Rutin och vana börjar komma och man slappnar av på ett annat sätt vilket gör allt enklare. Solen skiner, det är varmt, man är trygg och ja allt är bara bra helt enkelt. De som varit med förr sa att det tar 2 dygn att komma in i rytm. Betvivlar jag ej. 

Det första större fartyg vi möter på dagtid hyfsat nära är ett Maersk fartyg fullt med containers. Vi har sikt på denna i en ca 30 minuter sedan är den borta bakom horisonten. Vi möte relativt lite fartyg på hela rutten såväl dag som nattetid. Vissa vaktlag hade nära kontakt men vi fick oftast se ett fartyg i horisonten utifrån lanternorna.

Vaktschemat rullade på och vi hade en nattvakt detta dygn som var fullständigt gudomlig med varm luft som sveper mot benen, där du står i shorts o h t-shirt, stjärnklar himmel och en god fart på 7-8 knop i mörkret tillsammans med en stabil vind i en tropisk natt. Jag minns att jag tänkte att bara denna nattsegling är värd hela resan.  Shit vad härligt !!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar