lördag 30 juni 2018

Atlanten 2:a Dygnet

Vinden låg stabilt på hela natten och vårt första vaktpass gick utmärkt. En härlig känsla att stäva ut i havet på natten. Vi dröjde oss kvar uppe i sittbrunnen även efter vi gått av då vi inte var så trötta. Vi börja dock så sakta komma in i rytmen 3:6 som vaktschemat går på. Det jag minns från de två första dygnen var hur jobbigt det var med att hantera 20 graders lutning på styrbords halsar. Detta blir applicerbart på allt du gör. Hur man går, står, sitter, sover och när man ska knyta slingerskyddet i kojen så man inte trillar ner. Helt plötsligt aktiveras muskler som du inte visste fanns och som du är ovan vid. Sömnen blir lätt och kort då du inte vet hur du ska ligga i kojen osv. osv. 

En annan sådär rolig mental aha upplevelse i början var plottern i sittbrunnen. Vrider man på ratten i mitten så zoomar man ut kartan. På plottern hemma är man ju van att se land rätt så snabbt. Här kunde jag vrida, vrida, vrida, vrida (men va fan kommer det aldrig land tänkte jag?) och då kom land på kartan. 3 pyttesmå öar som kallas Azorerna. Det är lååååångt konstaterade jag. Men vi är på väg så all good!     




Flytväst på gäller alltid hemma, enligt mitt egna protokoll och så även här tänkte jag. Jag körde på det men man blir vanare ombord ju mer tiden går och så är det rätt varmt med denna på sig där vi befinner oss i tropiskt värme. Så gradvis blev det mindre och mindre flytväst på dagtid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar