onsdag 9 juli 2014

Familjesegling 2014-07-05-06

Efter en lång väntan så kunde vi äntligen kasta loss den 5:e Juli för en familjesegling över en helg. Vi satte sydvästlig kurs ner mot bron i den växlande friska till måttliga vinden från sydost. Efter passage av bron mojnade vinden och vi förlorade mer och mer fart på väg mot drogden rännan och väl passerade över rännan så fanns det ingen vind alls kvar så det blev motorgång till Kastrup Strandpark som var målet. Väl förtöjda och framme så badade ungarna och sedan middag på stan följt av en skön kväll med avkoppling i sittbrunnen.

Söndagen bjöd på strålande sol, blå himmel. Vi kom iväg efter lunch i en vind som var återigen sydostlig och gynnade vår kurs alldeles perfekt upp mot Flakfort. Vid familjesegling anpassar jag alltid segel för att kunna hantera båten själv in i det längsta så lite rev på storen satte jag. Utöver detta kör vi med focken. Vinden avtog så smått och jag rullade ut all storsegel. Vinden vred ner mot syd och mojnade men vi kunde hålla perfekt kurs mot vår hamn genom bra trim på storsegel. Detta blev helt enkelt en fantastisk segling där vi gled fram med 5 knop rakt mot mål i en varm vind tillsammans med blått hav och sol. Underbart och väl värt oss!

Vi noterade också att trots att båda seglingarna väl översteg förra årets tålamodsgräns på 2h för ungarna på så var det ingen av dem som under denna helg frågade eller ens antydde otålighet då vi seglade. Dottern utbrast på hemresan rent spontat -"Detta var en väldigt skön segling"!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar