tisdag 4 maj 2021

Ny bränslegivare Wema 350

Förra sommaren 2020 så tyckte jag att det var konstigt vid en tankning. För mätaren visade på rött inne i salongen och då ska tanken vara nära tom. Men vi kunde se på den mängd diesel som vi fyllde på med så innebar det att det fanns minst 20 liter kvar. Jag bestämde mig för att kontrollera detta i år och det första jag gjorde var att kolla blogginlägget som just handlar om detta arbete. Detta var en av de först grejerna jag byte under min första säsong medn båten 2013. Blogginlägg 2013 Där läser jag att jag mätt upp tanken till 35cm djup och därav köpt givare på 30 cm.

Nu 2021 har jag mätt igen och kommer fram till att det är 40 cm från botten  upp till tankkanten där hålet börjar. Givarflänsen bygger 27mm så det skulle kanske vara möjligt att sätta dit en 40 cm givare men det finns inte jättestor marginal eftersom man ska gänga ner givaren i flänsen. Det som kan ske är att givaren slår i botten och jag kan inte dra åt givaren ordentligt i flänsen vilket kommer leda till diesel läckage vid krängning. Av denna anledning satte jag dit en 35 cm lång givare som jag kan dra åt ordentligt. Förhopningsvis så märker vi någon skillnad men en sak att hålla lite koll på. Enligt Hjertmans så ska det vara 21mm i givarintervall. Fabrikatet är Wema
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar