onsdag 10 juni 2015

Fäste för gennaker och nedhal

Man kan säga att jag använder ankarfästet som en slags peke som är för kort så klart men det är vad som bjuds just nu eventuellt att i framtiden sätta på en racing peke. Under seglingen med Gennakern så vart det svårt att jobba med nedhal som är monterat i förlikets halshorn eftersom tampen kilades fast mellan rullen och hållaren. Jag hade dragit nedhalet under ankarrullen och upp men det gick visst inte för sig.  Nu har jag skaffat en M10 bult som jag fäst med brickor samt på bulten sitter det ett kastblock. Blocket kommer förhoppningsvis göra det enklare att sköta trim av nedhal och även snabba upp framdragning av nedhal då man bara behöver öppna blocket. I min gamla lösning fick man knyta loss schakeln, dra den under anakrrullen och sen knyta tillbaka schakel med en pålstek. Vi får se hur detta blir.  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar