måndag 1 juli 2013

Glapp i ratten

Jag har glapp i ratten på min båt. Vid besiktningen av båten så sa besiktningsmannen att det är glapp i  ratten - inte i roder.  Jag tänkte mig nu försöka ta tag i detta och få bort glappet. Mitt styrsystem är Withlock Cobra. För att fästa ratten finns det en konad cylinder med kilspår och ratten i sig själv har ett nav som passar cylindern. Allt fästs sedan med en bult

Följande kan konstateras:

1. När jag mäter den cylinders bred och jämför med rattens nav så erhåller jag samma mått
2. Provat lägga brickor i hopp om att "pressa in" ratten mer med bulten men ingen effekt
3. Glappet erhålls i princip oavsett hur man snurrar ratten 
4. Fd ägaren säger att glappet varit där hela tiden och han vande sig.  

Det finns 2 filmer varav en med ratt och den andre utan. Den utan ratt visar att det finns ett tydlig glapp på 1 cm i båtens längdriktning.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar