onsdag 31 juli 2013

Kastrup Strandpark igen

Kastrup Strandpark igen. Första dagen på vår semestersegling och prognosen var inte helt ok med risk för både åska och hagelbyar. Prognosen öppnade dock för ett fönster på förmiddagen som vi tänkte nyttja och vid 11,30 släppte vi bryggan i Klagshamn. Vinden var västlig 7 m/s rakt i näsan så vi gick för motor. Våra barn har utvecklat en förmåga att somna så fort vi kommer ut på sjön och de sov som kungar i sittbrunnen så vi låter dem göra det tänkte vi och tuffade på för maskin.

Vi hade sol, blå lätt molnig himmel och en frisk vind. Utanför Dragör brassade vinden i ännu mer och ökade till 10 m/s vilket var helt enligt prognos. Vi hade ett bra halvvindsben men vi var lite lata och fortsatte för motor. Vi kom in i hamn runt 14 tiden eller därom. Dottern skulle prompt bada från båten och så blev det men med flytväst - något hon lärt sig på senare tid.

Vi valde en plats där vi nätt och jämnt kom in mellan pålarna men denna plats ger oss bra närhet till hamnens faciliteter. Vi var ju här för en dryg vecka sen. Det tog inte lång tid förräns ett regnmoln kom in över hamnen och det var en rejäl skur. Kort därefter kom ännu en skur och denna gång med hagel som var stora som ärtor tillsammans, Allt föll i ett sanslöst inferno som vi kunde betrakta inifrån båten.

Efter skurarna så pratade jag med hamnkontoret om deras Wifi och varför det inte funkade ... fick dem t.o.m att starta om sin router men tillbaka i båten så funkade det ändå inte med Iphone eller Ipad. Vi gick upp en sväng på centrumgatan och åt en pizza som middag. Tillbaka i båten så ville dottern bada igen...Efter att detta var klart testade jag wifi med min lilla laptop som jag har med mig och då funkade wifi och man kunde komma åt nätet - har aldrig hört talas om device beroende nät men i Danmark finns de tydligen - borde funka på alla plattformar kan man tycka

Efter nattning av barnen så avslutades kvällen med kall öl i sittbrunnen och betraktandes ett åskmoln som gick på östlig kurs men väldigt långt norrut runt Anholt. Troligen regn imorgon men det är vi vi helt med på då det är bättre att vara på väg än att fundera på att komma iväg.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar