söndag 6 januari 2013

Roca Lucklås

Små detaljer gör stora helheter. En detalj var att lucklåset till babords toft behövde fixas. Det brukar vara ett svårt kapitel med just lås på båtar då det är hålbilder som ska stämma för att det ska bli bra och funka.   

Så jag blev väldigt positiv överraskad då jag av en slump landad på en site some heter outdoor experten och såg att de sålde "mitt" lås. Vidare såg jag att det var en produkt från Watskis sortiment så det var nog inte så ovanligt som jag trodde.
Principen är väldigt enkel då man har två gängor som låser på respektive sida och inuti detta rör finns en fjäderbelastad rund cylinder.  Längst ut syns ett ett hål där man kan sätta ett hänglås för att låsa luckan.

Det tog ca 3 minuter att byta och det funkade klockrent. Skönt att det är så lätt ibland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar