tisdag 8 januari 2013

Lite påfyllning i pitstop

Idag blev det ett litet pitstop i båtbutiken. Det som inhandlades idag var en livboj av modellen Swedebouy.  Denna modell av livboj är en rejäl boj med inbyggd kastlina och över allt trär man ett fodral som skyddar mot solen. (Solen har ätit upp ett antal Hansalinor påsar för mig så jag skippar detta). Till bojen kommer sedan ett livbojsljus med en LED Lampa som blinkar fästas. Allt kommer troligen hängas på styrbords pushpit i aktern. Det finns en del olika versioner av bojar och det är väl lite av en smaksak vad man vill ha.I bästa fall slipper man använda dem men om det behövs så gäller det att de finns och att man har övat på handhavande.

Nästa säkerhetsdetalj var något som kallas Stay A Float. Denna film demonstrerar tydligt vad det handlar om och efter att haft materialet i mina händer kan jag säga att det är REJÄLT fett men så länge det funkar så. Det kan aldrig skada att ha en burk ombord även om man hoppas slippa nyttja såväl den som livbojen så klart.

Vidare så blev det ett LED "Lysrör" som jag ska ha i pentryt ovanför spisen samt  2 LED Lampor  till akter och förlanterna. Fördelen med att byta lamporna gör att det kostar en bråkdel av vad det skulle göra om man skulle köpa helt nya LED Lanternor.- Armaturer på vanlig svenska -  Ström tar för eller senare slut så ju mer man kan optimera sin konsumtion av detta desto bättre. LED ger ju också så mycket bättre ljus.

Ännu några dagar närmare sjösättning ... 

  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar