onsdag 9 januari 2013

Hello World !

För den som jobbar med eller har ett förflutet från språken C/C++ inom programmering av mjukvara är begreppet "Hello World" väl känt. Det var oftast det första program man fick lära sig att skriva. Programmet bestod i sin enkelhet i en funktion som skrev ut den hårdkodade texten på en liten ruta som kom upp på datorns bildskärm. Nu roar ju inte jag mig med sånt längre det var ju snart 14 år sen ...

Ikväll kunde jag äntligen peka om DNS servern på webleverantören så att man genom att ange www.elan333.se kommer direkt hit istället för att skriva en lång adress så med detta kan man väl anse sig vara igång med ett av vinterns "stå på land" projekt. Vidare finns det lite grann att läsa bla. om vår trevliga hemsegling från Göteborg i kulingvindar på Kattegatt men också lite fix med båten. 

Har du en websida eller en blogg om din Elan333 så meddela mig så ska jag fixa så att man kommer åt dem via länk på denna bloggen framöver. Det finns en grupp på Facebook som nås genom www.elanseglare.se som man också kan vara med i - oavsett vilken Elan båt man äger.  

Väl mött !


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar