söndag 6 januari 2013

Ny däcksförskruvning för vatten

Den som har läst om vår hemsegling etapp 1 kan ju förstå att vi hade en deluxe upplevelse. Innan avmarsch denna natten fyllde vi tankarna med vatten eftersom man åtminstone trodde  sig kunna laga mat och brygga kaffe under en mysig segling.Så blev ju inte fallet som bekant. Hur som helst så satt locket till vattenintaget väldigt löst och det bar sig inte bättre än att det lossande någon gång under natten i den vilda sjön. Vi upptäckte detta i Varbergs hamn.

Enklast hade ju varit att hitta ett ersättningslock och jag provade med en modell som jag hittade hos Hjertmans men det var en annan gänga så jag la inte mer tid på detta spår utan byte hela intaget. Det ser dessutom snyggare ut med ett kromat lock än plast. 

För att komma åt att lossa slang klämmorna måste man montera ner babords bokhylla vilket var lätt då den satt endast med 4 skruvar. Här ser man slangen som går ner till vattentankarna som rymmer 120 liter vatten. Vattnet ombord är trycksatt så det är precis som hemma. Med varmvattenberedare så får man varmvatten och båten får mycket plus poäng tack vare detta. 

Att byta själva intaget var mycket enkelt då till och med hålbilden passade så jag behövde bara borra upp hålen en liten aning då jag hade lite grövre skruvar än de som satt tidigare. Därefter var det bara att täta med Sikaflex uppe på däcket, dra åt slangklämmorna undertill till slangen och slutligen skruva ner de tre skruvarna som håller intaget på plats på däck. 
Monterat och klart


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar