söndag 23 augusti 2020

2020-08-06 - 2020-08-09 : Helgsegling till Vedbaek

Torsdag i sista semesterveckan och nu även seriös värmebölja flaggad och det är väl inte mer än rättvist med tanke den skit Juli bjöd på. 24 grader klockan 2300 i hemma hamnen. Vi har funnit att istället för att jäkta och stressa på avfärdsdagen så sover vi i båten på kvällen innan  och kan sedan sticka utan en massa jäkt osv.
En av oss (oftast Catrine för hon är mer morgonpigg) hinner dessutom hem och ge katten mat som gör att den klarar 24h själv utan problem. Prognosen för Lördagen såg tyvärr inte så munter ut vindmässigt med i stort sett ingen vind alls på förmiddagen men eventuellt lite mer efter klockan 13 från Sydväst. Hur som helst hade vi en skön och mysig fredagskväll.

Prognosen stämde bra dvs. minimalt med vind så det blev Järnsegel hela vägen i 20 Nm i klarblå himmel och gasande sol. Att det skulle vara vindfattigt var egentligen ingen överaskning för det har vi lärt oss genom åren att ett superhögtryck ger ofast mycket svaga vindar eller stiljte.  

Förståndigt nog hade jag dagen innan köpt en keps på Hjertmans och den satt fint idag. Tack och lov gör båten 6,5 knop i platta vatten så överfärden går på strax 3 timmar. Jag hade armerat Code 0 på peken och den hade väl fyllt nätt o jämnt men gett oss två knop kanske.

Vedbaek är helt klart en av sundets pärlor. Stor och enkel hamn, nära till mataffär, badstrand och restauranger. Vi kom in i hamnen runt 1400 och det var rätt få platser tillgängliga och inga där vi brukar ligga. Men det var en båt som var redo för avfärd och han sa att ni kan ligga här då vi är åter söndag. Kanon plats igen med 1 min till badplatsen.

 

Vi satte upp sittbrunnstaket med en gång vi kom in men framåt eftermiddagen fick vi sol in i båten men vi klagade inte utan hade det bra med värme, sol, bad och gott i glasen. Vi noterade fler och fler båtar som lämnade. Danskarna som slutat jobba och drar ut över helgen. 

Så vacker fredagskväll. Vi hade som plan att gå Vedbaek-Lomma och sen hem men efter övervägande så bestämde vi för att stanna i Vedbaek.
Lördagen kom och jag fyllde år, 45 , flertalet av mina födelsedagar ha jag firat i båten på senare år och det kan inte bättre bli. Jag är ju där jag trvis som bäst med min familj. Vi gick upp till vårt Italienska favoritställe och hämtade mat som vi åt nere i hamnen. Därefter bad och bad och bad , det var ju trots allt 19 grader i vattnet. Söndagen kom och det blev motor för hela slanten då med. Men en kanon helg igen !  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar