lördag 22 augusti 2020

2020-07-17 - 2020-07-19 : Helgsegling med katt ombord (Lomma-Vikhög)

Vid juletid förra året skaffade vi en liten katt och vi tog en helg under semestern för att prova hur det kan gå med att ha katt ombord. Denna helg var mitt i Juli och en av de få som var någorlunda varma. Vi bestämde att ta oss till Lomma och seglingen dit var ganska enkel med vind från sydost och gave oss en lagom halvvind rakt upp. Katten fanns sig till rätta nere i salognen rätt snabbt så det var inga problem med det. Framme i Lomma så fixade vi mat i byn och sen slappade vi resten av dagen i sittbunnen varvat med bad.  En skön dag! Vår största oro var om katten skulle hitta lådan som vi ställt på toagolvet men det gjorde den tack o lov. Lådan var ju så klart ivägen men det fanns inget bättre ställe. Kvällstid vaknar hon till och kom upp till oss och satte sig på badbryggan i aktern. Vi kunde mestadels ha henne lös även om vi hde en sele med lång löplina. Nyfikenheten driver ju dem så att gå över på grannens båt var ju en sak som vi fick stoppa. Bortsett från att passa på såna här grejer så var det inga större problem med ny gast ombord.

Lilla Isa , som hon heter. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi seglade upp till Vikhög och hade väldigt behaglig segling på bidevind eftersom nordvästan gav en 6-7m/s.
Vi la till på träbryggan som var relativt befolkade med folk som var solsvultna. Här märkte vi en nackdel med katten och det vara alla hundar som var i närheten. Katten fick hålla sig ner till tills de gått iväg. Vi har länge velat prova SUP så vi hyrde en i några timmar. Vi turades om i familjen och all tyckte det var roligt. Vi har bestämt att köpa en men tydligen finns det även med segel som gör att man får en vindsurfing bräda också, en så ska vi ha . Vattnet i Vikhög var iskallt , låg nog på 16-17 grader och då är det ändå långgrunt. Får nog lägga till våtdräkt på listan oxå.

Vi är lite halvlata med maten men i Vikhög finns ingen restaurang och vi hade med oss mat. Däremot lånade vi klubbhuset för att fixa till käket, vi var i princip själva.

Vi märkte att Isa gillade att ligga och trycka längs in i akterkojen. På kvällen ville hon ut och spana av bryggan och var precis överallt. Vi fick hålla henne i koppel och med henne. Hon skulle ombord andra båtar så klart :-) men det kändes inte helt rätt att ha med henne ombord. Det blir för liten yta för henne och att inte kunna släpa henne fritt som hemma vid tomten gör att det känns som att man stänger in henne. Sen är det ett extra moment att hålla reda på, till skillnad från en hund så gör katter som de vill oavsett vad man tycker. Framåt får vi titta på andra lösningar för henne då vi ska ut med båten. 

På söndagen seglade vi hem i en fantastisk vind som kom igång efter lunch och precis efter vi lagt ut. När vi la ut var det närmast stiljte. Vinden från sydost ökade sakta sakta från 5m/s till 7 över en timme eller så. Vi kunde gå mot Västra hamnen och sedan slå ut igen i Sundet och sen rakt på Lagunen. Perfekt avslutning på denna tur. 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar