tisdag 21 november 2017

Simrishamn - Hanö

Hanöbukten stod på dagens agenda och härtill utlovad vind på 4-9m/s från sydväst. Klockren babordsslör alltså med bra tryck och bra fart i nord nordostlig kurs. Detta var vad vi såg fram emot men problemet var att vinden kom aldrig. På hela sträckan hade vi max 3 m/s och det gör ingen glad. Trist att köra med motor men vad göra? Det var även flaggat för regn under eftermiddagen och detta såg vi komma ifatt oss så sakta från sydväst. Vi hade fin blå himmel när vi lämnade Simrishamn. Vi hann dock in i Hanö hamn innan regnet bröt ut men det var inte mycket mer. Via en vän som har båt i Åhus så fick jag tipset att inte ligga för nära färjeplatserna i Hanö hamn samt att man kan även ringa hamnkapten och be dem reservera en plats. Vi fick dock fatt i en plats längs huvudpiren utan någon reservation. Detta är absolut första gången vi var i denna hamn med egen båt så vi bestämde oss för att slappa och ligga still åtminstone i en dag här.

Det är när man seglar som man får en provtryckning på grejerna ombord. Redan i Ystad fick jag besked från en kompis som inte börjat sin semester än att min AIS uppdaterade inte särskilt ofta. Han höll koll på mig lite då och då via Vesselfinder och Marinetraffic. Så efter diskussion kunde vi konstatera att något är galet men jag hade ingen laptop med mig så jag kunde inte felsöka via USB gränssnittet. USB kablen hade jag dock i båten så det jag saknade var laptopen och jag förbanna mig själv att inte ha tagit med den... Hur lösa detta?    Inga kommentarer:

Skicka en kommentar