onsdag 22 november 2017

Hanö - Karlshamn (Vägga)

En kort tur från Hanö in till Väggahamnen i Karlshamn. Vi fick segla denna dag i en fin halvvind med vind från nordväst på en 6 m/s . Blå himmel och soligt dessutom. Vi hittade en grön plats och förtöjde och sen upp till hamnen för att äta. Tjockt med med folk överallt. Innan maten stack jag dock till något som kallas Arkens Marinelektronik som ligger i hamnen som var Garmin Authorized dealer. Tänkte be om hjälp med min AIS. Men jag säger: Jösses! vilken trött attityd som möte mig bakom kassan och än värre blev det då jag ringde till "teknikern som var ute på uppdrag". Det var så mycket arbete och med AISer vet man aldrig om de täcker osv osv. Till slut tackade jag för "lyhördheten" och sa att jag kollar läget med dem dagen efter. Vilket jag så klart inte gjorde! Det är bra om AIS funkar och det gör den men intervall för uppdatering är osäkert men inte kritiskt för vår semester så att truga på en trött bleking är inget jag lägger mer energi på. I stället gick vi in till staden för att handla och bunkra upp oss. Det blev många kassar. Vi lyckades snappa upp ett turistbusståg som gick ut till hamnen och det var bra för vi hade rätt mycket att bära på. Resten av dagen blev det skönt häng i sittbrunnen. Ungarna lekte i bergen vid hamnen. De är inte så vana vid berg och kuperad terräng så detta var nytt och kul för dem, vi bor ju i Skåne.


     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar