tisdag 4 augusti 2015

Borstahusen

Dagen grydde vid 0930 för då gick jag upp. Hela familjen var vaken så idag var jag den som sov längst. Man kunde genom att titta ut konstatera att detta skulle vädermässigt bli en kanondag. Stilla vind, klarblå himmel och varmt i luften. Utifrån dessa betingelser bestämde vi att ligga stilla i Borstahusen. Barnen ville fiska krabba och bada så vi tog allt med oss bort till badbryggan som man kan kalla den norra pirarmen för i hamnen. Den går längs med den långgrunda stranden en bra bit ut i vattnet. Hamnen är ju utgrävd så när man ser detta fattar man hur mycket de grävt. Vi satt där några timmar och barnen badade men klagade på värmen i vattnet. De fiskade krabbaoxh fick en hel del småkrabbor. Vi gick sedan ut längst ut på piren och satte oss. Här var det för djupt för barnen själva så vi hämtade flytvästarna och mina badbyxor. Jag hoppade i och efter kom två flytväst ungar. Jag vill att de kommer över köldchoken som det innebär att ligga i vatten som är kallt. Chock kommer det alltid att bli så klart men det jag menar är att känna en trygghet i att man flyter med flytväst. Jämför jag med mig själv så är det ju förbannat kallt att bara dopa sig men tvingar jag mig ligga i vattnet så slappnar jag av efter en stund och på detta sätt hushåller jag med resurserna bättre. Jag har märkt att kroppen stänger av rätt snabbt vid handleder och fötter. Jag blir kall precis ovanför handleder och fötter precis som att kroppen börjar prioritera. Idag låg jag i mellan 15-20 minuter konstant. Detta är träning för mig.
Valter har verkligen vuxit gällande flytväst och vattenvana sedan förra året. Han flyter som en kork och hanterar vattnet lugnt. Ella fixade simning på 50 meter också idag när vi testade. Båda utvecklas gällande vattenvana och förtroende för räddningsutrustning, det är bra. 
Vattenvana är ett begrepp från lumpen då vi spenderade ganska mycket tid i vattnet. Dels för fysträning men också för att öva för  att kunna förflytta oss dolda i ytan med 30 kg packning och vapen i 1 kilometer under mörka timmar. Ytsimprov kallades det. Svunna tider. 20 år sen!! Efter bad blev det grillning på hamnens grillyta. Bästa glöd jag fått med grillkol men dessvärre visade det sig att korv och hamburgerbröd var inte alls goda så middagen vi grillade blev sådär god. Dansk mat är inte alltid svensk så kan man sammanfatta det. Det blev föda och ingen njutning om man säger så. Efter middag så blev det dusch för barnen, jag tog en sväng till ICA, ligger 3 minuter från hamnen. Köpte lite vatten och frukt. Tillbaka i båten fick vi lite paus då ungarna fick slappa lite med Ipads och vi lite tid i sittbrunnen. Solen låg på rätt bra vid 17 tiden så vi softade fram till 18.30 då bar ert krabbfiske dags. Vi satsade på piren ikväll och det gav utdelning för krabbfisket. Jag drog fram mitt fiskespö som baseras på Jerk Bait tekniken. Man kan säga att man juckar spöet runt veven istället för att veva traditionellt som på en haspel. På detta sätt får man en väldigt realistisk rörelse på draget man har i vattnet. Så pass realistiskt så att måsar hovrar ovanför ytan där draget går och bedömer insats. Har hänt att måsar plockat upp dessa. Jag fick ingen fisk men alla andra fick massor med krabbor. Skinka verkar dessutom vars ett ännu bättre bete än salamikorv. Tillbaka i båten så var det dags för bad från båten iförd flytväst för barnen. Detta enligt deras egna önskemål framförda på morgonen då de vaknade. De badade igen utan problem med flytvästar och låg i mellan 10-15 minuter. Efter detta blev det torkning och lite kortspel. Konstigt nog har vi inte besökt lekplatsen idag men alla somnar ovaggade idag kan jag lova. En skön sommardag , helt klart på tiden den 2:e Augusti!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar