söndag 1 mars 2015

Projekt NMEA 2000 - GPS Droppkabel

Inom ramen för Projekt NMEA2000 så hade jag tänkt mig att ha GPSen under alla övriga instrument. Detta innebar att jag behövde flytta instrument poden upp så mycket det gick. Utöver detta ska det dras en NMEA 2000 droppkabel genom det högra piedestalbenet och undertill fästas i en T-koppling som sedan är skarvad på stamkablen. 
Här har jag nu sågat ut ett hål för kablaget till vänster och detta medger att man kan höja upp hela arrangemanget med en 4-5 cm. Inte mycket men det räcker. Med en gängtapp så fick poden två nya infästningar upptill. Vidare har jag lyckats att få igenom droppkablen på höger sida genom själva röret.Droppkablen dras för vidare färd nertill igenom gasreglaget där jag lyckades fästa upp det bakom alla rörliga delar och just av denna anledning testade jag väldigt noga att kablen inte kan låsa reglaget.


När allt var ok med kablen så var det bara att skruva ihop allt igen och utfallet blev enligt förväntan. Dett var ett av fler steg på vägen inom ramen för projektet. Klockan är runt 1630 på bilden men det ser ut som natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar