söndag 5 december 2021

Pulpitfäste nysvetsat och återinstallerad

Vid en av de sista turerna för att förbereda båten för upptagning så blåste det ganska bra och tilläggning blev lite utmananade. För att hjälpa till vid fören fick jag snabbt ta mig fram dit och på något sätt landade min fot på vajern som går i det ned delen av mantåget. Denna kraft, som blev en snärt, fick främre fästet på pulpiten att lossa i sin svetsfog. Experterna på webben och diverse forum menar att den är felaktigt svetsad och så är det nog. Inget jag kan bedöma.  

Lösningen som jag mer fokuserar på levererades av Kirsebergs Plåt och Mekaniska AB. De svetsar i rosstfritt och efter ett samtal så körde jag förbi med Pulpiten. De tog emot på väldigt bra sätt och jag kunde hämta den redan dagen efter. Kanon service och jag rekommenderar dem absolut. En av utmaningarna att nämna i detta var väl att den gick  precis in i bagaget, vi snackar om hårfina milimeters men det gick. Jag har en SUV.

Den största utmaningen var i detta fall elkablen som går till lanternan. Den kommer längs med styrbords reling från elpanelen och går sedan upp i pulpitens rör och kommer ut i ett litet hål strax under teakplattan. Jag hade en pilotkabel redo att dra med vid återinstallationen men det var för tjockt att ens komma in röret. Fick borra upp hålet vid teakplattan lite så jag kunde greppa kablaget med en tång och dra ut. Alternativt kunde man skarvat innan kablaget går in i röret men oskarvat är bäst. Det blir en hel del sjö här framme på däck ibland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar