måndag 23 april 2018

Le Gosier -Guadeloupe

Anlände så småningom till hotellet efter flygresan. Flyget var ok med bra mat o service. Vi flög över Azorerna så fick en bra titt där med. Hotellet heter Village soleill och ligger mitt i Le Gosier som ska vara den mer livliga och turistiga delen av Guadeloupe. Hotellet ligger mitt i marinan och det är bevakat 24/7 samt stängsel runt om med inpasseringssystem. Wi-fi som funkar bra. Det är rent och fräscht samt egen balkong som vetter mot marinan och vettiga möbler. Men nivån på möbler känns som verkligen outdated, kunde man se över detta så hade det varit ett kanonhotell. Nu ger jag det en 3 a och jag anser inte det är värt 1000sek/natt. Möjligen 700 typ. Nåväl.

Jag gick o la mig vid 2100 då jag var rätt trött efter 18h förflyttning. Vaknade vid 0330 av massa tutande och det var visst lördag kvällen som avslutades lokalt. Somnade om och vaknade igen vid 0730. Sovmorgon och sen frukost vid 0900 ( ja några frallor, skinka, ost o kaffe). Gick ner en runda i hamnen och hittade båten. Pratade med Bengt o Jens, kikade runt på båten och vi snackade planering. Jag sa att jag hoppar på på måndag med packning och allt. Inga problem sa de. Så nu var klockan inte mer än 1030 så jag promenerade in till Point a Piete i värmen, sådär 30 grader och tryckande och rätt molnigt.Men i och med söndag så var allt stängt. Det som slog mig när jag gick var att mycket påminner om både Thailand och Indien avseende infrastruktur och miljö här. Tog en taxi tillbaka. La mig vid poolen och tog en pilsner. Trots moln så brände det på så pass att även jag brände mig så klart. Typiskt. Tog en tupplur på rummet och vaknade efter en 30 min. Klockan runt 1530 och vrålhungrig. Flera restauranger stängda och hittade till slut en som sålde crepes med olika fyllningar. 12€ för en pannkaka. Det är inte billigt här. Gick tillbaka till hotellet och fixade med packningen. Klockan närmar sig 1900 och jag hade förstått att flera restauranger öppnar då. Jag hittade en mkt trevlig men eftersom jag var så jävla hungrig gick in på både för och huvudrätt så jag orkade inte allt till slut. Garpaciao biff till förrätt och en stor hanburagere sen , shit alltså..+ en stor Edelweiss. 38€. Blir skönt att komma igång imorgon med bunkring av båten och börja bo in sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar