måndag 23 april 2018

Le Gosier - Guadeloupe

Anlände så småningom till hotellet efter flygresan. Flyget var ok med bra mat o service. Vi flög över Azorerna så fick en bra titt där med och tänkte i mitt sinne att det tar 4h att flyga från Azorerna till Guadeloupe i ca 900 km/h. Så hur lång tid tar det i 10 km/h för segel ?? Nåväl.

Hotellet som jag bokat heter Village soleill och ligger mitt i Le Gosier som ska vara den mer livliga och turistiga delen av Guadeloupe. Hotellet ligger mitt i marinan och det är bevakat 24/7 med stängsel runt om med bra koll på inpassering. Wi-fi som funkar bra. Det är rent på rummet kan man säga men finishen på allt - möbler, väggar osv i rummet gör att det upplevs som inte skitigt men gammalt och murrigt. Jag hade egen balkong som vetter mot marinan med litet pentry och en kyl som fungerade. (Superior rum). Airconditon var bra och up to date. Det finns en pool men ingen bar och ingen service runt denna alls. Frukosten har varken bacon eller ägg utan består av frallor, skinka, ost, yogi o kaffe och kostar 100 sek extra. Rummet kostade 1000 Sek/natt och om jag jämför vad man får för 1000sek i andra länder så är detta ett överpris av rang kan jag säga. På min ranking ger jag detta hotell max en 2: av 5. Dock är det så att vill man ha mer eller bättre får man hosta upp minst en tusing till på rummet, detta framgick i samtal med andra som bott på andra ställen på ön.

Jag gick o la mig vid 2100 då jag var rätt trött efter 18h förflyttning. Vaknade vid 0330 av massa tutande och det var visst lördag kvällen som avslutades lokalt. Somnade om och vaknade igen vid 0730. Sovmorgon och sen frukost vid 0900. Gick ner en runda i hamnen och hittade båten. Träffade Skepparna Bengt o Jens, kikade runt på båten och vi snackade planering. Jag sa att jag hoppar på på måndag med packning och allt. Inga problem sa de. Så nu var klockan inte mer än 1030 så jag promenerade in till Point a Piete i värmen, sådär 30 grader, tryckande värme och rätt molnigt. Men i och med söndag så var allt stängt. Det som slog mig när jag gick var att mycket påminner om både Thailand och Indien avseende infrastruktur och miljö här. Tog en taxi tillbaka. La mig vid poolen och tog en pilsner. Trots moln så brände det på så pass att även jag brände mig så klart. Typiskt. Tog en tupplur på rummet och vaknade vrålhungrig. Flera restauranger stängda och hittade till slut en som sålde crepes med olika fyllningar. 12€ för en pannkaka. Kändes som ett legitimt rån!! Det är inte billigt här. Gick tillbaka till hotellet och fixade med packningen. Klockan närmar sig 1900 och jag hade förstått att flera restauranger öppnar då. Jag hittade en mkt trevlig restaurang men eftersom jag var så jävla hungrig gick jag in på både för och huvudrätt och så jag orkade inte allt till slut. Garpaciao biff till förrätt och en stor hamburgare sen ,shit alltså.vad mätt jag var .+ en stor Edelweiss. 38€. Blir skönt att komma igång imorgon med bunkring av båten och börja bo in sig. Att gå och glo här kommer göra mig helknäpp. Jag hade förväntat mig lite mer action i marinan, lite mer affärer med inriktning på segling, kläder och allt som hör till men det kändes mest som slitet, stängt och trött om jag ska vara krass. Sannolikt kan det ju också bero på att säsongen är i sin slutända och de finns säkert jättefina ställen på ön så klart! Fördelen med Guadaloupe är enkelheten med att resa dit i och med att du är i Europa och sålededs bara behöver ett pass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar