onsdag 31 januari 2018

Hällevik - Åhus

Av någon anledning så blev det tidiga morgnar. Vi stack från Hällevik vid 0830. Svaga vindar från ost men som skulle öka under dagen samt utlovat regn from förmiddag, gammal trist sjö i omlopp. Det blev motor marsch ner till Åhus då segel hade blivit drygt med sannolikt 3 knop i fart. Vi kom in i hamn 3h senare och kollade runt lite. Vi bunkrade upp diesel innan vi förtöjde vid gästplats på det som kallas Äspets sida. Tältet fick åka upp för kl 12.00 kom regnet. 

Vy från sittbrunnen efter det västa regnet passerat. Det regnade konstant i 4 timmar så på ett sätt skönt att inte ligga på Hanöbukten.


Vi hade ingen brådska så vi bestämde oss för att stanna även här en extra dag. Väderprognoserna bidrog ju till detta med en förväntad kuling över Bornholm. Så "lite" som 8 m/s från Ost/Sydost skapar rejäl sjö i Hanöbukten så man ska ha respekt. 2007 fick vi ju bärga Catrine med sjöräddningens helikopter då vi seglade Compis 28 från Åhus. Det var bara 7m/s men hon blev ju sjösjuk och spydde till slut blod... Vi hjälpte en båt från Ängelholm att förtöja och språkade en bra stund. De var lite äldre och sa att de saknar vår generation till sjöss. Vidare bekräftade de något jag själv noterat; aldrig har vi seglat så lite som detta år pga det konstiga väderläget där det är antingen 14m/s eller 2m/s. Det trillade in båtar in i hamnen i jämn ström. Vi bunkrade båten på mat och gjorde lite strandhugg på olika restauranger i Åhus bla Äspets Rökeri. Jag sammanstrålade med en kompis som har sin båt, en Najad 34 liggande i Åhus. Det var en marknad i byn så det fanns karuseller och roligt för ungarna. Vet inte hur många såna här bymarkander vi varit på genom åren men en hel del och det är rätt skoj för det blir lite liv och rörelse.

Ella och Valter, de har ju nu blivit så pass stora att de stundtals rår sig själva rätt bra ibland. Vi är ju hypernoga med att påtala försiktighet vid bryggor osv och hur man hjälper varandra men stundtals så hittar de på sina små saker upp vid land. I Åhus blev det ett snigelparadis och undrar man hur det ser ut så framgår det på bilden.

  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar