söndag 11 maj 2014

Uppvärmning idag

Säsongens första "riktiga" segling avnjöts i en frisk syd-sydvästlig vind som låg mellan 8-10 m/s. Ombord idag förutom mig själv så var Mårten Mattsson med. Syftet med seglingen var att bekanta oss med den nya terrängen avseende prickar samt repetera handgrepp och kommunikation ombord.

Efter en snabb läns ner till Malmö hamns fyr och väl där rundade vi en gul prick som är en del i klubbens kappseglingsbanor. Strax innan slaget västerut revades storseglet. Efter slaget så ökade vinden och vi fick reva storseglet ännu mer. Focken rullades ut men eftersom den är för lång i underliket fick vi aldrig till något bra trim och det kändes lite som att segla med punktering.Vi körde dock på och hade goda 7 knop hela vägen ut till Flinten Nr 3 som vi rundade och slog ner igen. Mycket kraftig nordgående ström ute vid denna boj. Regnstänken började komma så vi bröt seglingen och övergick till motor. Vi gick så sakta inåt. Vi passade på att köra in i Limhamns hamn också på vägen in.

Trots relativt mycket vind och första seglingen så flöt allt på väldigt bra. Focken ska in till segelmakaren och vi satte på genau istället inne vid kaj. Skönt att komma ut idag ,eftersom både hamn och omgivning är nytt så gäller det att skaffa sig rutin.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar