söndag 4 maj 2014

Seglings premiären avklarad


På väg till Lagunens Hamn
Vilken kanon långhelg jag har haft med ledighet även på fredagen. All tid har uteslutande gått till båten. Under torsdagen provade jag att hissa focken jag köpt och det visade sig att den var lite för lång och lite för bred så på fredagen svängde jag förbi segelmakaren som ska fixa till den. Riggen har justerats en hel del men det återstår lite trots allt där då den är lite sned.

Fredag bjöd på ganska lugna vindar så efter att jag monterat klart min nya VHF Radio och gjort ett förbindelseprov med Sthlm Radio så kastade jag loss och stävade upp mot hamnen Lagunen. Svaga vindar gjorde det perfekt för 1:a turen och ensamsegling. Det blev en lugn halvvinds bog i vinden som började i sydväst men vred så sakta mot sydöst. Detta passade mig klockrent och efter bron kunde jag hålla spikrak kurs mot hamnen.     

Lördagen nyttjades till klubbtjänst i hamnen och det är bra att vara med på detta för att lära känna folk. Söndagen har det varit mest pill med förtöjning och fortsatt segel planering.

Inloppet till hamnen

Framme och förtöjd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar