tisdag 11 juni 2013

Bra Tisdagssegling

Mycket segling har det blivit senaste veckorna och jag börjar hitta båtens temperament och hur mycket segel som ska vara upp vid olika vindregister. Mestadels har det varit segling i mellan till hård vind 8-12 m/s. Kvällens klubbsegling bjöd på lätta vindar 3- 6 m/s från sydväst så det var spännande att se hur båten seglade i dessa förhållanden.  

Första benet - Sträcker märket fint direkt från start
9 båtar i kvällens race. Vår start var perfekt och med 2 sekunder kvar på nedräkning hade vi en meter kvar till startlinjen så vi kom iväg väldigt bra (med undantaget en J80 som parkerade mellan oss och startflaggan och skapade en viss irritation där och då med bommen innanför vårt mantåg) Väl förbi denna så satte vi kurs med bidevind mot en gul specialprick - skitpricken som den kallas. En blick akterut visade att de andra båtarna höjdade oss och vi trimmade för att ta höjd. Till vår lycka vred även vinden och ökade så vi kunde med lätthet sträcka första märket i denna fria ostörda vind som vi hade som första båt. Vi rundade pricken och gick över till slör och strax efter blev vi omseglade av Banner 34. Efter 3/4 av detta ben blev vi omselgade av ytterligare 3 båtar - J80, Dehler41, Express. När väl nästa märke var rundat klubbens egna Nordmärke så blev det bidevind igen och vi kunde ta in på såväl J80 som Dehlern och vi kom i mål således 5 båt. På korrigerad tid tappade vi sedan
2 placeringar till 7 plats. 

Slutsaten av lättvind är att båten går väldigt bra på 5-6 m/s och hyfsat trots allt sin vikt så går det rätt så bra även på ännu svagare vindar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar