söndag 10 mars 2013

Äntligen igång

I helgen som gick påbörjades så äntligen lite arbete inför sjösättningen. I huvudsak kan man dela in dessa jobb i kategorierna - Slipa, Putsa och  Måla.

Propeller och axel poleras upp och gamla snäckor tas bort. Gammal bottenfärg slipas bort från skrov samt roder. Att slippa bort gammal bottenfärg är inte nödvändigt varje år men man kan se krackelering här och var i den nuvarande färgen samt så är den på sina ställen tjock och överlag ojämn. Allt detta talar för att lager har lagts på lager utan bearbetning av underlaget. .

Att slippa ner gammal botten färg är ett riktigt tråkigt jobb och jävligt jobbigt. I helgen trodde jag dessutom man skulle få drägligt gällande temperaturen. Det blåste på lördagen och var väl ok eftersom även solen var framme men under söndagen låg vinden på kuling och minus 2 grader i luften, detta ger en kyleffekt på bar hud runt -10 -12 grader så det var riktigt kallt och jävligt. Så jag vet inte om det är jag eller våren som är trögfattad - den borde väl vara här nu ??  Oavsett så lyckade jag få ihop ca 10h arbete på båten och det är kul ! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar