onsdag 7 april 2021

Montering av 2:1 fall för Code 0 / Gennaker

Tillsammans med Ulf från Sydsegel tog vi oss an att fixa 2:1 utväxling på fallet som Code 0 använder. Kommer använda den till Rull-Gennaker också för den delen. Det blev en del borrande för att få in beslaget som sedan popnitas dit. Därefter får man fixa till ett nytt fall för man behöver trippla längden på fallet för att det ska fungera korrekt.Fallet ska självklart vara i dynema för att minimera töjning samt ge rätt styrka då hela poängen med detta är att kuna spänn upp Code 0 vajern stenhårt. Fallet splittsas och fästs sedan i beslagspunkten som kallas "dead end".

 

Normalt så sätts dead end bracket undertill men i detta fall  riskerar vi att hamna för nära furlex profilen så vi vände på arrangemanget och satte den ovanför spinnakerfallets trissa. Princip och lastupptagning blir densamma. 


 

Gennakern hissad och 2:1 utväxlad. Det är ju främst för Code 0 man behöver 2:1 men det får duga även till Gennakern eftersom det finns inget annat att hissa båda i samt så sitter ju även den på en vajer numera.

Beslaget
 Nytt Dyneema fall och Selden 2:1 Block 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar