tisdag 16 mars 2021

Helrenovering av teak i sittbrunn och på badplatform

Teakrenovering har jag haft på listan ett tag men har bestämt att inte göra jobbet själv då varken tid eller kompetens finnes. Under hösten fick jag så tag på rätt hjäp och arbetet drog igång. Den gamla teaken eller vad man ska kalla det som satt där innan var ngn slags plywood med ett ytterst tunt lager teak upptill och sin helhet var denna skiva kanske 3 mm tjock. Denna plywood satt som berget. Vi tog bort all gammal teak förutom på durken där vi la ny teak uppe på den gamla rakt av. Det är 10mm massiv teak som använts överallt. 

Nedan följer bilder på det färdiga resultatet följt av bilder där den gamla teak rivs. I nuläget återstår att ta bort lite överflödig nåt på olika ställen men annars är jobbet klart och resultatet blev över förväntan.


   


Rivning av tofterna. Tunn skiva som hela tiden lossnade i dessa småbitar vilket gjorde att detta moment tog väldigt lång tid. 
Skepparens hund tog vi bort och inuti hittades det fuktigt trä och till viss del även ruttet. Pallen kan i nedfällt läge ta mycket vatten om man har en läcka. Detta märks genom att det rinner ut vatten från den när man sen reser den upp igen. Vilket det har gjort på vår.


Plywood som var fuktigt inut hundenDet är här man står vid nedfällt läge på pallen 

1 kommentar:

  1. Hej Mattias! Min "hund" är murken och behöver renoveras, mycket intressant inlägg! Jag mailar dig om du eventuellt har fler foton och tips.
    Mvh
    Johan

    SvaraRadera