fredag 15 maj 2020

Gelcoat fix

Såväl i fören som i aktern har jag haft lite skavanker i gelcoaten från båtens tidigare liv. Funktionellt har det inte påverkat men estetiskt så är det inte så snyggt. En stor del av detta jobb handlade om att först lista ut vilken gelcoai färg som jag ska ha. Efter efterforskning och samtal med ett bolag som diskuteras på Elanseglares facbook sida: BeHåPE så stod det klart att vanlig vit i dagens system borde vara rätt. Efter inköp av Gelcoatspackel Vit 200 så gjorde jag en testmall med tejp som sedan jämfördes med skrovet och det såg ut att stämma.


Testmallen med 200 Vit. Utöver spackel så köpte jag även en burk med gelcoat spray.  
Efter ett första lager med spackel och slipning fick det bli flera sprayningar och slipningar för att få bort små små luftbubblor som ofrånkomligen bildas när man sprayar. Till slut blev det bra tycker jag.

Akterspeglen. Där åtminstone ett av dessa har orsakats av stegen som landar hårt i plasten.
Helt ok resultat tycker jag även om man ser lagningen på mkt nära håll.

Sittbrunns "skav"
 Åtgärdat. Bild tagen från motsatt håll och uppifrån.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar