söndag 26 maj 2019

Fix med Nedgångstrappan

Trappan ner mot salongen har flexat ca 0,3 mm på vänster sida när man går i den och detta har orsakta spricka i Sikaflex fogen mot skottet. Så dags att ta itu med detta. Det första jag noterade var att listen som ska stödja nederdelen av trappan och sitter innerst mot skottet var lös. Jag förstärkte denna list med Sikaflex och tre nya skruvar förutom de två som redan satt där. Men detta hjälpte inte överdelen utan jag fick bygga ut listen med anpassade teakbitar som breddade listen. På denna konstruktion kunde jag sen fästa en list som ger ett vettigt mothåll mot trappan. Jag fixade även ett mothåll på högra sidan dock räckte det med en vinklad list här.
 Jag lossade beslag och tvättade rent undertill. 
Beslagen och skruvarna tvättade jag med Svinto för att få bort ärrgning.

Nästan som ny, stor skillnad mot tidigare. Slutligen så tog jag bort den gamla Sikaflex fogen mellan trappa och skot och la en ny fog. Förutom detta så trimmade jag in alla låsbeslag så att de går att öppna snabbt och enkelt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar