måndag 3 juli 2017

Ny spinnakerbom

Jag var ju ute och körde lite spinnakern midsommar veckan för egen träning och noterade då att en fjäder i ett ändbeslag inte gick tillbaka av sig självt. För att lösa seglingen där och då satte jag fast bommen i masten med ett spännband men det funkar ju inte om man nu ska satsa på det i längden så jag började forska om att ersätta ändbeslagen. Benns rådde mig till att mäta innerdiameter på röret vilket jag gjorde men utifrån detta kunde de meddela att detta vara gamla beslag och man kunde ta lite större och fixa med adaptrar eller köpa helt ny bom. Jag vill ha enkla pålitliga grejer utan meck så det blev att tänka nytt men Benns bom skulle gå på en slant med montering, frakt osv. Jag kollade med Sydsegel i Malmö och de hade exakt samma hemma på hyllan. Detta var dagen före midssommar och vi kom överens om ett väl avvägt pris och jag äkte ner och hämtade samma eftermiddag. Nu ska här seglas spinnaker!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar