tisdag 30 maj 2017

Superhelg 25-28 Maj


Vi drog över sundet till Dragör på Torsdag efter lunch. Fin segling ner till bron med en 7m/s från Nordväst. Vid bron vred vinden ner ordentligt till väst och ökad upp till 9 och 11 som mest i byarna. Ingen mening att kämpa med familjen första turen. Dragör landade också rakt i vindögat. Motor marsch till hamn. Vi förtöjde i södra hamnnen då gamla hamnen brukar vara full. Vi fick hjälp med förtöjningen i den trixiga vinden av en dansk som öste lovord över vår båt, han ville ha en Elan själv sa han, nu hade han en Maxi 33. Vi tog oss sedan till ett hotel i CPH då vi lovat ungarna tivoli på fredagen. Kanonväder på fredagen och en lång dag på tivoli som krävde en och annan kall vätskekontroll. Det var skönt att komma tillbaka till det flytande hotellet Vilja, det bästa jag vet. Jag bor ju rätt ofta på hotell i samband med jobb resor. Inget slår det flytande hotellet. 


Lördagen bjöd också på superväder och på något sätt är det väl så att naturen vill kompensera oss för den eländiga våren. Panik spred sig då vi insåg att vi slängt vattenkokaren till morgonens kaffevatten men vi löste det med att dra igång spisen. Ungarna fiskade krabba som vanligt i Dragörs speciella krabb brygga.Vi njöt av god mat och dryck. Ungarna badade - imponerande då det inte kunde varit mer än max 14 grader i vattnet. Ekolodet visade 11,4 men sitter ju en bit under båten. Badjollen åkte fram till dem i samband med detta. Vi drog igång grillen där lamm och kycklingspett som inhandlats under dagen grillades. Vi avslutade kvällen i sittbrunn med tältet monterat då det var rätt kraftig sjöbris.

Vi avgick på söndagen vid lunch i en vind som låg på gränsen mellan öst-sydost i en 8 m/s och det var precis som när vi körde över, Det hade blivit väldigt snäv bidevind och det har vi lärt osss är inget för familjen så i ren hänsyn sa jag att det blev motor hela vägen hem. Vi var dessutom väldigt trötta jag och frun. En helg som hade det mest utom då rimligen bra seglingen men sett till allt annat vi kunde unna oss denna helg så är det en ren energi injektion.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar