söndag 23 april 2017

Svårt med riggen i år

Det är inte bara vädret i år som är svårflörtat. Att få riggen att stå rakt var inte det lättaste och efter att ha försökt börja om 10 ggr så fick jag till slut be om hjälp från min vän Frank. Vi ställde då toppen rak genom att mäta och se till att vi hade samma mått på vantrskruvarnas bultar. Därefter justerade vi lite på undervanten i syfte att få likrännan rak. Detta gick inte eftersom det verkar vara fiolstagen som skapar ett S strax under översta vantspridarna. Hur detta har kunnat ske vet jag ej eftersom föregående år har det inte varit några problem alls med att få riggen rak. Vantskruvarna till fiolen är dessutom låsta och inget jag pillat på. Antingen har jag inte sett det eller så är det något annat som är tokigt. Jakten på en lösning fortsätter. För övrigt är jag jävligt trött på att vi fortfarande har rena hösttemperaturer och allmänt jävligt otrevligt väder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar