måndag 22 september 2014

Ny Solcellspanel 40W


Under sommaren kunde jag konstatera att något var tokigt med solcellspanelen eftersom den inte laddade. Efter mycket om och men kunde jag konstatera att ledarna i kopplingsboxen rostat/ärgat av. Detta är väldigt märkligt då man kan se att den är endast 2,5 år gammal enligt den dekal som sitter på baksidan. Det kanske är den nivån av kvalitet man får såvida man inte vill lägga ut flera tusen på en panel. Det största problemet vid nyanskaffning var att hitta en som passade måttmässigt bra med min gamla och efter mycket letande så hittade jag en 40W panel hos Hjertmans. Denna var det även kampanjpris på så det blev förhållandevis billigt, så får vi se hur länge denna håller. Den fungerar i alla fall och laddar som det ska till min MPPT regulator.

Ny Panel , 40WInga kommentarer:

Skicka en kommentar