tisdag 9 september 2014

Lagunen - Klagshamn 2014 09 05 - 06

Fredag den 5 Sept var det i princip bara att runda hemmet efter jobbet och sen kasta loss. Prognosen med 8 m/s sydöst var lovande i stort men tveksam gällande målsättning att segla till Höllviken som då hamnar mitt i vindögat. Vi kom iväg 17.15 från Lagunen och arbetsveckan var påtagligt närvarande trots ynnesten att få koppla av i en härlig bidevind på väg ner mot bron i en 7-8 m/s. Seglingen var okomplicerad, barnen roade sig med fredagsmys i salongen. Vi fick lite mera trycka i seglen efter bron och hade i mitt tycke en underbar segling där kontrollen av båten var perfekt och farten låg mellan 5,5 - 6 knop. Min fru tyckte annorlunda och givet att klockan var 18.30 mat skulle fixas osv när vi kom iland så målväxlade vi destination och gick in till Klagshamn Hamn. Väl iland blev det gott att dricka, äta och  en mycket skön fredagskväll sittandes i salongen. Detta trots en förkylning som jag kämpade mot men jag hade gett mig fan på att vi skulle ta en natt till ombord. Vi vaknade till en underbar morgon och mötte S/Y Satori på vägen ut ur hamn som också var på väg för ett dygn i sundet. Seglingen hem till lagunen med ostlig vind på 6-8 m/s blev lika bra om inte bättre än dagen innan.Mina barn tycker det är kul att det lutar och jag kan ju inte annat än att hålla med dem. Bättre att de gillar det än att de är rädda. Det bådar gott! Skönt dygn men lite småtrött med fredagströtthet och förkylning att figthas emot men det gör gott i kroppen och psyket.


      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar