söndag 27 oktober 2013

On-shore 12:e Oktober

Idag var det dags för upptagning. Inget regn men väl frisk vind från öst vilket är näst sämsta riktning ( allra sämsta är sydöst) när man ska lägga ut från denna platsen. Särskilt som idag då jag var själv. Jag plockade bort alla förtöjningstampar, fixade med Seaquip stöttorna medan jag väntade på min tur och när det väl var dags så fick jag hjälp med utläggning så det gick bra. Väl förtöjd för lyft efter en utmanande tilläggning. I kraftig sidvind skulle jag lägga mig vid kaj med styrbordssidan framför en motorbåt vilket kräver en 90 graders sväng så långt bakom motorbåten det är möjligt men detta utrymme begränsas av en brygga. Det gäller att svänga i rätt tid och få in stäven till kaj och sen få med sig aktern in. Det är just aktern som fångas av vinden när det blåser från sidan och är man inte snabb nog med det så sticker aktern rakt ut och glider över och då har man oftast inget val annat än att förtöja babord eller göra om. Allt gick bra och kranbilen lyfte utan problem. En 20 minuter senare stod hon rakt, stabilt och fint på land i stöttorna efter samlade insatser av lyftlaget som gjorde ett utmärkt jobb. Jaha, nu är det 6 månader kvar till sjösättning ungefär

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar