söndag 30 juli 2023

Lomma - Limhamn 28-29-30 Juli

Eftermiddag i Limhamn
Sommaren 2023 var ju ett fullständigt skämt med det absolut sämsta vädret i Juli. Vi var i Kroatien i slutet av Juni och början på Juli men väl hemma hade vi bara planerat in två långhelger och detta var en av dem. Väderprognosen var ju ständigt "Regnbyar men sol emellan". Vi seglade upp till Lomma på fredagen och fick ganska fin segling upp dit med fulla ställ och bra fart. Blåste 6-7m/s från Nordväst. Svårt med plats då Lomma har mkt små platser på 3,30 och 3,40 m men vi kräver minst 3,46 m så vi brukar säga minst 3,50m. Vi hittade dock en som var 3,75m. Kvällen avnjöts på restaurang samt i sittbrunnen. 

Dagen efter på morgonen var vi lite kluvna på grund av vädret. En norrgående åskfront hade annonserats av danskarna. Vi hade diskuterat om vart vi skulle gå och valet föll på Limhamns hamn, nästgårds till Lagunen alltså. Vi har aldrig varit där som gäster med båten så det kunde bli lite skoj att uppleva. Efter mycket spaning på DMI:s radar så avgick vi söderut men för motor då vinden var sydlig och vår kurs föll väl med att ligg mitt i vindögat och kryssa oss ner är inget vi ville. 

Sommar 2023
Det kom ingen åskfront på oss under färd och vi hittade en jättefin plats som gav oss ordentligt med sol (faktiskt) men under eftermiddagen kom det närmast ett ordentligt skyfall men ingen åska och senare under kvällen gick denna by med åska 
(på bilden) rakt norrut över Köpenhamn och Danmark men missade oss således. Vi gick till vår favorit tapas restaurang i Limhamn på kvällen. Fräscha nybyggda toaletter i hamnen och lätt med platser. Lite som att vara hemma men ändå borta. Kan göras igen. 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar